På Malmøgade 7-9 etablerer Aarhus Kommune, Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse det nye botilbud ”Kløvedal”.

Botilbuddets målgruppe er unge mellem 17-29 år med autismespektrumforstyrrelser og psykiatriske udfordringer. Det er unge, der har brug for et midlertidigt botilbud til afklaring af deres muligheder for at bo i egen bolig og for det næste skridt ift. uddannelse og beskæftigelse. Det er sigtet, at de unge skal deltage i fællesskabet på matriklen og oparbejde en hverdagsstruktur, hvor de er ude af huset i dagtimerne i forbindelse med uddannelse og beskæftigelse. De vil færdes i lokalområdet i forbindelse med fx indkøb og deltagelse i eventuelle relevante lokalsamfundsaktiviteter.

Kløvedal rummer i alt 16 lejligheder og de unge vil typisk være på tilbuddet 2-3 år, mens de afklares. En af lejlighederne vil blive brugt til en korttidsplads for unge, der har brug for et sted med mere støtte i en kortere periode.

Der vil være personale på tilbuddet døgnet rundt. Om natten vil der være en nattevagt, de unge kan tage fat på. I dagtimerne vil der som udgangspunkt være flest medarbejdere i morgentimerne og eftermiddags-/tidlig aftentimer.

Etablering af Kløvedal

Fra omkring december til februar forventes det at tilbuddet bliver istandsat. Der skal ikke bygges om og istandsættelsen forventes ikke at genere naboerne i nævneværdig grad.

Det forventes at tilbuddets fremtidige leder er ansat fra 1. december 2023 og at beboerne flytter ind fra marts i forskellige kadencer.

Indtil den kommende leder er ansat, har beboerne mulighed for at kontakte konsulent Maja Hjorth Just på tlf. +45  4185 5340 eller e-mail: jhjma@aarhus.dk

Kategorier: Nyhed